Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

Oι εργαζόμενες είναι πιο sexy!

www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4502103



Ο Βασίλης Καλατζής και η Μαρία Γερολυμάτου  δηλώνουν ξεκάθαρα πως η εργασία λειτουργεί  ευεργετικά στην ερωτική τους ζωή
«Η καλή σεξουαλική ζωή δεν είναι προνόμιο μόνο των ανθρώπων που έχουν άπειρο ελεύθερο χρόνο. Η ποιότητα στο σεξ συνδέεται- ιδιαίτερα για μας τις γυναίκες- άμεσα με θέματα όπως η αυτοπεποίθηση, η ανεξαρτησία και φυσικά η συναισθηματική επαφή».

Η Μαρία Γερολυμάτου, ιδιωτική υπάλληλος, 22 ετών άρχισε να εργάζεται παράλληλα με τις σπουδές της στην Κοινωνιολογία. Αν και δεν είχε άμεση οικονομική ανάγκη για να βρει δουλειά, το έκανε γιατί όπως λέει, «όσες γυναίκες γνώριζα στο οικογενειακό μου περιβάλλον, πάντα μου τόνιζαν ότι αυτό που ισχυροποιεί τη γυναίκα είναι η οικονομική ανεξαρτησία. Μεγαλώνοντας κατάλαβα ότι έτσι αποκτά αυτοπεποίθηση, όπου- στις περισσότερες περιπτώσεις κατά την άποψή μου - κρύβεται το μυστικό για καλύτερη σεξουαλική ζωή».

Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας για το πώς επηρεάζει η εργασία τη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού, προκύπτει ότι έχει ευεργετική επίδραση. Το εν λόγω Ινστιτούτο μελέτησε 500 ζευγάρια μέσω της Συμβουλευτικής Γραμμής Σεξουαλικής Υγείας, από τα οποία στα 250 εργάζονται ο άνδρας και η γυναίκα, ενώ στα υπόλοιπα 250 εργάζεται μόνο ο άνδρας.

Η Μαρία Γερολυμάτου θεωρεί ότι η ποιότητα στην ερωτική της ζωή στηρίζεται κατά πολύ μεγάλο ποσοστό στην ισότιμη σχέση που έχει με τον άντρα της. Συγκεκριμένα τονίζει:

«Αισθάνομαι περισσότερο δυνατή και ελεύθερη στη σχέση μου και σίγουρα αυτό έχει να κάνει και με το γεγονός ότι δεν με απασχολεί η διαβίωσή μου. Έχοντας λύσει ουσιαστικά το οικονομικό κομμάτι, μπορώ να δω και άλλα ζητήματα όπως είναι η επικοινωνία που επηρεάζει το συναισθηματικό επίπεδο της σχέσης μου με τον σύντροφό μου».

Η κ. Ευτυχία Παπατζανάκη, ψυχολόγος, τονίζει ότι η σεξουαλική ζωή του ζευγαριού επηρεάζεται τόσο από τις γενικές συνθήκες ζωής όσο και από τις ειδικές. «Τα οικονομικά προβλήματα, το άγχος της επιβίωσης μπορούν να λειτουργήσουν ανασταλτικά για την καλή σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού». Η ερωτική ζωή τους μπορεί να επηρεαστεί όμως άμεσα και από τις ειδικές συνθήκες που, σύμφωνα με την κ. Παπατζανάκη, είναι η συναισθηματική επικοινωνία που υπάρχει ανάμεσα στο ζευγάρι. «Τα άτομα που μπορούν να χαρούν τη ζωή γενικότερα είναι εκείνα που αναζητούν ποιότητα σε όλες τις μορφές της ζωής τους. Το οικονομικό επίπεδο- γιατί αυτό υπάρχει όταν εργάζονται και οι δύο- απαλλάσσει το ζευγάρι από πολλά άγχη. Η γυναίκα έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση όταν εργάζεται και μπορεί να φροντίσει την εξωτερική της εμφάνιση χωρίς να επιβαρύνει τον σύζυγό της και ο άντρας είναι απαλλαγμένος από επιπλέον οικονομικά βάρη».

Περισσότερα πλεονεκτήματα. Αυτήν την άποψη έρχεται να ενισχύσει ο Βασίλης Καλατζής, σύζυγος της Μαρίας Γερολυμάτου. «Οι γυναίκες που εργάζονται, μπορεί να έχουν λιγότερο χρόνο από κάποιες που μένουν στο σπίτι, αλλά τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν είναι περισσότερα.

Έχουν τα χρήματά τους, δεν επιβαρύνουν για τα προσωπικά τους έξοδα τον σύντροφό τους και φυσικά ενισχύουν έμμεσα την ψυχολογία του συντρόφου τους». Ο Βασίλης Καλατζής θεωρεί ότι οι εργαζόμενες γυναίκες, όπως η σύντροφός του, εξαιτίας του γεγονότος ότι πρέπει να φροντίσουν την εμφάνισή τους λόγω του επαγγελματικού τους περιβάλλοντος γίνονται και πιο επιθυμητές. «Όσο και αν θες τη σύντροφό σου, αν τη βλέπεις καθημερινά απεριποίητη- κάτι που συμβαίνει στην πλειονότητα των γυναικών που μένουν σπίτι- επηρεάζεται η σεξουαλική σου διάθεση».

Η έρευνα του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας καταδεικνύει ότι οι άντρες και οι γυναίκες που εργάζονται, αναφέρουν ότι αισθάνονται περισσότερο ικανοποιημένοι από τη σεξουαλική τους ζωή με τον σύντροφό τους. Στα ζευγάρια που εργάζεται μόνο ο άνδρας, η επιθυμία είναι μειωμένη και για τα δύο φύλα, με ένα σημαντικό ποσοστό να μην έχει σχεδόν καθόλου επιθυμία. Όσον αφορά στις γυναίκες που εργάζονται, είναι αλήθεια ότι αισθάνονται πιο ικανοποιημένες από τη σεξουαλική τους ζωή, κάτι που οφείλεται στο ότι αισθάνονται μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και μεγαλύτερη συναισθηματική επικοινωνία με τον σύντροφό τους, όταν νιώθουν ότι προσφέρουν και είναι σημαντικές στη ζωή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου